Bolovi u vratu

Vratna kragna sa dekompresionim sistemom predstavlja revolucionarni pristup u tretiranju bola u vratu. Veoma laka I jednostavna za upotrebu, ona pomaže smanjenju pritiska na deo vratne kičme, zahvaljujući inovativnom longitudinalnom sistemu istezanja. Samostojeći okvir (model NTD 3000) koristi oslonac na tri tačke: na podbratku, ramenima i zadnjem delu vrata, omogućavajući svestranu podršku na obrazima, donjoj vilici i ramenima. Pumpanjem vazduha u vazdušnu komoru postižete funkciju podrške i istezanja vrata. U zadnjem delu nalazi se deo kragne koji se može proširivati, a u prednjem se nalazi fiksirani deo za bradu. Njihovom kombinacijom postiže se smanjenje pritiska na diskus vratne kičme i efikasno se eliminiše bol.

Vratna kragna sa dekompresionim sistemom u potpunosti je podesiva, tako da odgovara širokom krugu pacijenata različite anatomije. Jednostavnim podešavanjem može se prilagoditi svakom pacijentu. Jednostavno postavite Vratnu kragnu oko vrata i ona će vam istog trenutka omogućiti  olakšanje. Može da se nosi bile gde i za njeno funkcionisanje nije potrebno nikakvo sklapanje niti baterije.  Zahvaljujući jednostavnom dizajnu, idealna je za nošenje i kod kuće i na poslu. Više nema potrebe da čekate dolazak kući kako biste osetili olakšanje, ili da ležete na pod i koristite druga pomagala. Fizioterapeuti smatraju da je na tržištu ovih pomagala Vratna kragna sa dekompresionim sistemom definitivni prvi izbor.

Karakteristike Vratne kragne sa dekompresionim sistemom

 • Opušta napete mišiće, ukleštene nerve, bol u vratu i glavobolju.
 • Obezbeđuje istezanje duž fiziološke krive pomoću zavrtnja nagore i nadole sa leve i desne strane i vazdušne komore  na zadnjem delu (model NTD 3000)
 • Lečenje osteoartritisa i nateklih diskova, ispravljanje vrata i diskova i zglobova zahvaćenih degenerativnim procesom.
 • Pomaže u lečenju cervikalne spondiloze, korena nerva i kičmene arterije.
 • Jedinstveno dizajniran pojas na naduvavanje omogućava efekat istezanja, a ergonomski dizajniran frontalni okovratnik pokriven mekom podlogom obezbeđuje komfor, podršku i stabilnost (NTD 3000)
 • Vratna kragna NTD-3000 sadrži pneumatski pojas i okvir čiji mehanizam pruža podršku u tri tačke, obezbeđujući silu istezanja oko čitavog vrata osim prednje vilice.
 • Laka za skidanje i stavljanje.

 

Indikacije

 • Cervikalna spondiloza, koren nerva i kičmena arterija, i miofascijalni bol u vratu i leđima.
 • Pomaže u imobilizaciji vrata prema preporuci lekara posle operacije u vratnom delu.
 • Vratna diskus hernija.
 • Može da posluži kao zamena za gips ili udlage za imobilizaciju vrata i glave.

 

 

 

 

Preporuka

Naročito se preporučuje osobama, koji veći deo svog radnog vremena provode za računarom, sa polusavijenom glavom, kod kojih se posle izvesnog vremena javlja bol u vratu.

 

 

Upozorenje

Vratna kragna sa dekompresionim sistemom koristi se samo u slučajevima klasične cervikalne spondiloze. Pacijenti sa neizvesnim dijagnozama kao što su kancer ili problem vratnih krvnih sudova, mogu da koriste Vratnu kragnu samo uz odobrenje svog lekara. Ako Vratna kragna sa dekompresionim sistemom prilikom nošenja prouzrukuje bilo kakvu nelagodnost ili bol, odmah prestanite da je koristite i konsultujte svog lekara.

Kontraindikacije

Pacijenti sa spondilozom kičmenog stuba ne smeju da koriste Vratnu kragnu sa dekompresionim sistemom.