U čemu je razlika

Koja je razlika između vazdušno dekompresionog sistema i klasičnog steznika za leđa?

Jednostavan steznik za leđa, nije mnogo efikasniji od klasičnog pojasa. Cilj je imobilizacija. Teorija kaže „ako nema pokreta, ne boli“. Međutim, kičmeni pršljenovi se stalno pomeraju.

VDS pojas proizvodi efekat nulte gravitacije I dinamičko istezanje čime utiče direktno na bol, ne ograničavajući svakodnevne aktivnosti

Šta znači dekompresiona sila za mene i moj bol u leđima?

Postoje nekoliko formula koje se koriste za izračunavanje dekompresione sile generisane od VDS. Jedinstvenim dizajnom periferne vazdušne komore imaju sposobnost istezanja između 45-90 kg, ukoliko se pojas koristi kako je preporučeno, i izazivaju značajno olakšanje od bola.

Postoji i terapija neoperativne dekompresije kičme, kao klinički tretman koji koristi savremenu tehnologiju i najčešće se koristi u bolnicama i klinikama specijalizovanim za bolesti kičme a podrazumeva specijalne mašine za dekompresiju.

Da li VDS može izlečiti moju bolesnu kičmu?

Ne. Telo leči samo sebe tokom vremena, s obzirom na odgovarajuće okruženje. Slično kao hirurg koji leči bolesne unutrašnje organe, tako i telo leči samo sebe. Ni kičma se ne razlikuje. Obezbeđujući umanjenje sile gravitacije, hronične iritacije na diskovima, zglobovima, mišićima, tetivama i ligamentima, mogućnost izlečenja se u značajnoj meri povećava. Oba faktora su važna…dekompresija i snaga regeneracije. VDS ne može da izleči vašu kičmu, ali može da vam ublaži bol i stvori takvo okuženje za brže izlečenje.