Kragna za vrat sa vazdušnom dekompresijom

Vratna kragna sa dekompresionim sistemom predstavlja revolucionarni pristup u tretiranju bola u vratu. Veoma laka I jednostavna za upotrebu, ona pomaže smanjenju pritiska na deo vratne kičme, zahvaljujući inovativnom longitudinalnom sistemu istezanja. Samostojeći okvir (model NTD 3000) koristi oslonac na tri tačke: na podbratku, ramenima i zadnjem delu vrata, omogućavajući svestranu podršku na obrazima, donjoj vilici i ramenima. Pumpanjem vazduha u vazdušnu komoru postižete funkciju podrške i istezanja vrata. U zadnjem delu nalazi se deo kragne koji se može proširivati, a u prednjem se nalazi fiksirani deo za bradu. Njihovom kombinacijom postiže se smanjenje pritiska na diskus vratne kičme i efikasno se eliminiše bol.

Vratna kragna sa dekompresionim sistemom u potpunosti je podesiva, tako da odgovara širokom krugu pacijenata različite anatomije. Jednostavnim podešavanjem može se prilagoditi svakom pacijentu. Jednostavno postavite Vratnu kragnu oko vrata i ona će vam istog trenutka omogućiti olakšanje. Može da se nosi bile gde i za njeno funkcionisanje nije potrebno nikakvo sklapanje niti baterije. Zahvaljujući jednostavnom dizajnu, idealna je za nošenje i kod kuće i na poslu. Više nema potrebe da čekate dolazak kući kako biste osetili olakšanje, ili da ležete na pod i koristite druga pomagala. Fizioterapeuti smatraju da je na tržištu ovih pomagala Vratna kragna sa dekompresionim sistemom definitivni prvi izbor.

Karakteristike Vratne kragne sa dekompresionim sistemom:

– Opušta napete mišiće, ukleštene nerve, bol u vratu i glavobolju.
– Obezbeđuje istezanje duž fiziološke krive pomoću zavrtnja nagore i nadole sa leve i desne strane i vazdušne komore na zadnjem delu (model NTD 3000)
– Lečenje osteoartritisa i nateklih diskova, ispravljanje vrata i diskova i zglobova zahvaćenih degenerativnim procesom.
– Pomaže u lečenju cervikalne spondiloze, korena nerva i kičmene arterije.
– Jedinstveno dizajniran pojas na naduvavanje omogućava efekat istezanja, a ergonomski dizajniran frontalni okovratnik pokriven mekom podlogom obezbeđuje komfor, podršku i stabilnost (NTD 3000)
– Vratna kragna NTD-3000 sadrži pneumatski pojas i okvir čiji mehanizam pruža podršku u tri tačke, obezbeđujući silu istezanja oko čitavog vrata osim prednje vilice.
– Laka za skidanje i stavljanje.